logo
Чемпіонат Європи серед юніорів та молоді до 23 років. Підсумки

Чемпіонат Європи серед юніорів та молоді до 23 років. Підсумки

Новини

28 June 2022 | 11:17

Підведемо підсумки виступів української збірної з веслування на байдарках і каное на Чемпіонаті Європи серед юніорів та молоді до 23 років, який завершився в столиці Сербії. 4 повних дні в Белграді кипіли пристрасті на водних доріжках чудової річки Сава на острові Ада-Ціганлія.

43 спортсмени нашої країни стартували в 36 видах програми чемпіонату. У фінал пробились у 23 видах. Здобули 1 золото, 1 срібло та 4 бронзові нагороди. Ще у 6-ти видах зупинились практично за крок від п’єдесталу, зайнявши 4-5 місця.



Чемпіонами Європи серед молоді до 23 років стали Артем ЧЕТВЕРТАК (Запорізька обл.) та Павло БОРСУК (Волинська обл.) в каное-двійці на 1000м.



Срібну медаль в олімпійському виді в каное-одиночці на 200м серед юніорок здобула 

Ірина ФЕДОРІВ (Івано-Франківська обл.)



Бронзові нагороди завоювали:

Ксенія РОМАНЧУК та Ірина ФЕДОРІВ (обидві Івано-Франківська обл.) в каное-двійці на 500м серед юніорок.



Віталій ПРИСТАЙ (Івано-Франківська обл.) та Ярослав ВЕРБЛЮД (Полтавська обл.) в каное-двійці на 500м серед юніорів.



Олена ЦИГАНКОВА (Рівненська обл.) та Валерія ТЕРЕТА (Львівська обл.) в каное-двійці на дистанціях 200м та 500м серед молоді.



Варто відзначити «медальну» роботу тренерів юніорської та молодіжної збірної України: Юлії Мельник, Едема Мурадасілова, Миколи Періга, Василя Цеховліса.

А також подякувати особистим тренерам переможців та призерів європейського чемпіонату: Тетяні Дмитрук, Єлизаветі Мальцевій, Василю Прохоруку, Федіру Семенюку, Олегу Камерілову, Артему Баландіну, Олегу Кислицькому, Леоніду Камлочуку, Миколі Романовичу, Михайлові Поцюрку, Юлії Савєльєвій.


Тепер деякі пояснення. Федерація каное України в соцмережах постійно вітала не лише спортсменів та їх тренерів, а ще й всіх причетних до успіхів. Ми повинні розуміти, що підготовка спортсмена високого класу (а такими вже є всі учасники Чемпіонатів Європи чи світу) включає не лише роботу на воді самого спортсмена і його тренера, а й працю багатьох людей та організацій. Це і спортивна школа чи клуб, які тривалий час докладали багато зусиль для підготовки та виховання юного дарування. Це й обласні федерації, які в тісній (хоч і не завжди) співпраці з місцевими управліннями спорту знаходили кошти на підготовку, забезпечуючи, наприклад, фінансування навчально-тренувальних зборів та придбання інвентаря. Це, можливо, меценати чи спонсори, котрі допомагають персонально спортсмену чи його тренеру, або й всій федерації.

Сьогодні, в часи військової агресії росії проти нашої держави, гостро стояло питання підготовки та взагалі участі українських спортсменів в будь-яких міжнародних заходах. Тому варто згадати і наших закордонних друзів з Болгарії, Польщі, Румунії, які реально тішились (ми зауважили кілька подібних публікацій та реакцій на них) здобутками українських веслярів, розуміючи, що є і їхня доля в успіху спортсмена.

А ще були такі школи, як СДЮШОР «Веслярик» (Львів) та ДЮСШ «Добротвір», котрі прихистили велику кількість збірників в останні тижні перед чемпіонатом Європи.

І не забуваємо про Мінмолодьспорту та НОК України, у тісній співпраці з якими діє й Федерація каное України.

Тому завжди пам’ятаймо, що здобутки спортсмена – це лише вершина айсберга у великій системі спорту.

Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram