logo
Міжнародній федерації каное - 100 років!

Міжнародній федерації каное - 100 років!

Новини

22 January 2024 | 17:07

Міжнародна федерація каное (International Canoe Federation) святкує своє 100-річчя! 


19 січня 1924 року представники національних федерацій Данії, Німеччини, Австрії та Швеції зібралися разом, щоб створити міжнародну асоціацію веслування. Дводенна зустріч відбулася в Копенгагені (Данія), де датські, німецькі, австрійські та шведські офіційні особи погодилися на створення глобального керівного органу веслування на байдарках.


Першою назвою асоціації була «Internationale Präsentantenschaft für Kanusport» (IRK). Мета IRK була визначена в п’яти пунктах:

- створення зв’язку між асоціаціями веслування на каное різних країн

- організовувати міжнародні змагання з веслування та вітрильного спорту раз на рік і по черзі в різних країнах

- сприяти закордонним турам шляхом виготовлення відповідних річкових путівників та надання інформації про можливості пошуку житла та визначних місць

впровадження на картах міжнародно визнаних символів для річок, щоб полегшити подорожі

- обмін інформацією про веслування на каное шляхом взаємного надання різноманітних національних публікацій про веслування на каное шляхом підготовки лекцій і доповідачів, фільмів і фотографій, а також через листування. 


Також було узгоджено положення про класи гоночних байдарок, вітрильних каное та канадських каное. Затверджено перші правила міжнародних змагань. 


Того року веслування на байдарках і каное на рівних водах (flatwater - колишня назва спринту на каное), також було показано як демонстраційний вид спорту на Олімпійських іграх 1924 року в Парижі. 


Веслування на байдарках і каное (canoe sprint) стало повноцінним медальним видом спорту на Олімпійських іграх 1936 року в Берліні. Веслувальний слалом (canoe slalom) дебютував у Мюнхені 1972 року та був постійним учасником Ігор з Барселони 1992 року. 


1946 року назву світової організації веслування, котра налічувала вже не один десяток національних федерацій, було змінено на International Canoe Federation (ICF). 


З того часу ICF надзвичайно розширилася і тепер керує 10 дисциплінами – веслування на байдарках і каное (canoe sprint), веслувальний слалом (canoe slalom), параканое (paracanoe), веслувальний марафон (canoe marathon), каное-поло (canoe-polo), каное на дикій воді (wildwater canoeing), веслування вільним стилем (canoe freestyle), океанські перегони (canoe ocean racing), веслування на човнах "Дракон" (dragonboat) і веслування стоячи на дошці (SUP).  


Сьогодні ICF збільшила кількість членів до 171 національної федерації, серед яких є і Федерація каное України.


Цікавим фактом є те, що першим президентом IRK був Франц Райніке, який тоді очолював Німецьку асоціацію каное. Через 100 років Міжнародну федерацію каное також очолює представник Німеччини - Томас Коніцко.



В публікації використано матеріали https://www.canoeicf.com/

Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram