logo
Україна на Конгресі ICF

Україна на Конгресі ICF

Новини

03 November 2022 | 11:37

Сьогодні, 3 листопада, в Патайї (Таїланд) розпочав свою роботу черговий Конгрес Міжнародної федерації каное XXXIX ICF ORDINARY CONGRESS.


Незважаючи на складну ситуацію в державі та відстань (понад 7200км), Україні важливо було взяти участь у цьому форумі. Тож, Федерація каное України представлена президентом ФКУ Ігорем Слівінським та віце-президентом ФКУ Андрієм Маслюком.


Вже на самому початку роботи, в частині відкриття Конгресу, після вітального слова президента Міжнародного Олімпійського Комітету Томаса Баха та виступу президента Міжнародної федерації каное Томаса Конєцка, перед всіма делегатами Конгресу з промовою від України вдалося виступити керівництву ФКУ! 


Оскільки звернення від України було англійською (щоб не було перекручувань і нерозуміння), промову озвучив віце-президент ФКУ Андрій Маслюк. 


Федерація каное України заявила, що рішуча реакція ICF із засудженням вторгнення, жорсткі заходи, вжиті проти росії та білорусі, і щедрі пропозиції підтримки з усього світу допомагають нашій країні впоратися з жахливою ситуацією.


ФКУ дякує "всім національним федераціям, які безкоштовно прийняли на тренувальні збори нашу національну збірну команду, як дорослу так і юніорську, що дало нам можливість гідно виступати на міжнародній арені і показувати що Україна незламна, як на полі бою так і на спортивній арені." 


"Особлива подяка національній федерації Канади за її фінансову, організаційну та візову допомогу нашій національній команді для участі в чемпіонаті світу..." 


Також від імені України було висловлено "вдячність всім національним федераціям, котрі відгукнулись на заклик про допомогу та приймали наших юних веслувальників, що були вимушені поїхати з України, бо їх домівки були зруйновані..."


Федерація каное України закликала веслувальну спільноту продовжувати тиснути на агресорів: "На наше глибоке переконання, недоречно мати представників країн-агресорів – росії та білорусії чи їхніх можливих союзників поряд із представниками цивілізованого світу на всіх рівнях – як на арені змагань, так і на арені прийняття рішень... Ми розуміємо, що наступний рік буде відбірковим до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. Тому російські та білоруські спортсмени та їх керівництво роблять усе можливе, щоб повернутися у міжнародний спорт хоча б під нейтральним прапором. Це неприпустимо! І ми не повинні терпіти лицемірний російський «нейтралітет», поки їхні бомби та ракети розриваються на мирних вулицях українських міст!"


Повний текст звернення (українською) за посиланням 


Далі виступила дружня нам Федерація каное Канади з закликом засудження дій країн агресорів. Канада запросила всіх підтримати Україну в її боротьбі за незалежність.


Перший день роботи Конгресу скінчився заслуховуванням звітів від керівництва ICF та її спортивних комітетів за пройдений спортивний сезон 2022.


Після завершення сесії першого дня Конгресу відбулась особиста зустріч української делегації з президентом ICF Томасом Конєцко, який висловив солідарність керівництва ICF з Україною і запевнив в продовженні санкційної політики щодо росії та білорусі, яка була запроваджена виконкомом ICF 1 березня цього року.



Також керівництву ФКУ вдалось поспілкуватись з делегатами багатьох національних федерацій і заручитись їхньою підтримкою. Всі запевнили про солідарність з Україною.


Конгрес продовжить свою роботу в п'ятницю та суботу.

Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram