logo
Семінар-нарада спортивних суддів ФКУ

Семінар-нарада спортивних суддів ФКУ

Новини

24 February 2024 | 08:17

Федерація каное України в партнерстві з Міністерством молоді та спорту України 20-23 лютого за підтримки Національного олімпійського комітету України провела Всеукраїнський семінар-нараду спортивних суддів з веслування. 


Колегія суддів ФКУ розглянула кілька важливих питань, що стосуються організації проведення та суддівства змагань з веслування на байдарках і каное, що проводяться в Україні. 



Голова колегії суддів ФКУ Богдан Балабан: "Ми повинні максимально адаптувати українські Правила до міжнародних правил змагань, водночас враховуючи реалії сьогодення, місцеві умови та національні інтереси"


Зміни до Правил змагань з веслування


Певні суперечки виникали під час обговорення внесення змін до Правил змагань. Попрацювавши цілісінький день, нарешті дійшли згоди та затвердили пропозиції внесення змін до основного документу, що регламентує діяльність суддівської колегії, організацій, що проводять змагання та визначає права і обов'язки учасників змагань. Надалі ці зміни* має погодити Виконком ФКУ (що не повинно бути проблемою, оскільки половина складу Виконкому взяла участь в семінарі) та затвердити Міністерство молоді та спорту України (провідний тренер Мінмолодьспорту Павло Мазуренко теж був присутній на цьому заході).

*Найближчим часом ці зміни будуть оприлюднені на інформаційних платформах ФКУ.


Президент ФКУ Ігор Слівінський: "Гарячі дискусії свідчать про глибоку «присутність» українських суддів в питанні суддівства змагань з веслування в нашій країні"


Також обговорили проблематику матеріально-технічного забезпечення місць проведення змагань з веслування на байдарках і каное. 



Електронна система заявок та запису учасників змагань


Суддя національної категорії Оксана Чичкан за дорученням президента ФКУ Ігоря Слівінського представила онлайн-платформу Fitofan, котра буде задіяна для проведення змагань з веслування на байдарках і каное. На відеозв'язок також виходив представник компанії Віталій Роженко: "Fitofan - це соціальна платформа, розроблена спеціально для спорту. Інструмент для вирішення багатьох адміністративних проблем для місцевих клубів, регіональних асоціацій, національних організацій, аж до міжнародних федерацій." 



Про навчання суддів


На семінарі розглянули питання присвоєння суддівських категорій. Оскільки кожен суддя має досконало знати Правила змагань, домовились, що для підвищення рівня суддівства змагань з веслування, суддям потрібно буде проходити спеціальні навчальні семінари*. Відповідальними за такі навчання призначили голову колегії суддів Федерації веслування на байдарках та каное Львівщини Оксану Чичкан (це саме її ідея) та суддю міжнародної категорії Анжелу Дяченко.

*Детальніше про навчання спортивних суддів буде повідомлено згодом на інформаційних платформах ФКУ.



Єдина спортивна класифікація.


Враховуючи те, що останнім часом на змаганнях міжнародного та національного рівня з'явились нові номери програми, виникла необхідність внесення певних змін до Єдиної спортивної класифікації України з нашого виду спорту. Тож ці пропозиції також будуть внесені на погодження Виконкому ФКУ та розгляд і затвердження Мінмолодьспорту.


Призначення суддів


В останній день роботи семінару-наради було призначено головних суддів та головних секретарів на змагання національного рівня.  



Федерація каное України висловлює подяку керівництву та працівникам готелю "Алькор" (м.Трускавець) за сприяння в проведенні заходу.

Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram