logo
Олегу Камерилову - 70!

Олегу Камерилову - 70!

Новини

25 January 2024 | 07:00

25 січня 2024 року відзначає свій 70-й день народження Олег Єгорович Камерилов — Заслужений працівник фізичної культури та спорту України , Заслужений тренер України з веслування на байдарках та каное, відмінник освіти, суддя національної категорії, майстер спорту з веслування на байдарках та каное.



Олег Єгорович народився 25 січня 1954 року у смт. Біле Курської області . У 12-річному віці переїхав з родиною до Шацька, що на Волині. 

У 1971 році закінчив ЗОШ №2 у Любомлі. Сім'я Камерилових в Шацьку жила зовсім поряд школи, проте в ній як іноземну мову вивчали німецьку, а Олег вчив англійську. Тому приходилось їздити автобусом щодня на навчання з Шацька в Любомль, а це понад 30 км в одну сторону!


Після закінчення школи Олег Єгорович почав працювати тренером Любомльської ДЮСШ. А в 1972 році вступив до Луцького педінституту імені Л.Українки... і відразу був призваний на військову службу до лав радянської армії. З 1972-го по 1974-й служив на Північному флоті.

 

Поєднуючи роботу тренером, заняття спортом і навчання в інституті, у 1976 році виконав норматив «Майстра спорту СРСР» з веслування на байдарках і каное.

У 1979 році закінчив навчання на факультеті фізичного виховання за спеціальністю "Фізичне виховання" Луцького державного педагогічного інституту ім. Лесі Українки.


З подачі Тараса Юхимовича Шевченка, який відкрив веслування, як вид спорту, в Шацьку, Олег Камерилов став директором місцевої спортивної школи. Пропрацювавши кілька років на розвиток веслування в Шацьку, отримав пропозицію створити та очолити спортивну школу в Ковелі. 

Так молодий фахівець став першим директором Ковельської ДЮСШ профкому заводу Ковельсільмаш (в подальшому - "ДЮСШ №2 "Ніка-Сільмаш"). За керівництва Олега Камерилова 1984 року побудували базу, яка стоїть дотепер. 


До повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну на цій базі протягом більше, ніж десяти років проводились чемпіонати України серед юнаків та дівчат.


Завершивши свою діяльність на Волині наприкінці 2006-го, переїхав за запрошенням у Полтавську область. З того часу і дотепер працює на посаді старшого тренера Полтавської обласної ШВСМ. Також Олег Єгорович - старший викладач кафедри фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» 



1999 року за підготовку висококласних веслярів Олегу Камерилову було присвоєно звання «Заслужений тренер України». 

За плідну педагогічну діяльність у 2005 році йому було присвоєно звання «Відмінник освіти». Згодом за підготовку видатних спортсменів та високі показники у роботі отримав звання «Заслужений працівник фізичної культури та спорту України».


За свою діяльність Олег Єгорович підготував одного Заслуженого майстра спорту з веслування на байдарках і каное (Е.Шеметило), 9 майстрів спорту міжнародного класу з веслування на байдарках і каное (І. Верчук, В. Прохорук, Е. Шеметило, Д. Камерилов, В. Цехош, Р. Повх, Д. Мотова, О. Баландін, О. Боровик), 33 майстри спорту України. 


Понад 30 вихованців Олега Єгоровича ставали переможцями та призерами чемпіонатів Світу та Європи, етапів Кубка Світу, чемпіонатів Світу серед студентів, Всесвітньої Універсіади



Сьогодні Олег Єгорович Камерилов продовжує займатись улюбленою справою та гартувати майбутнє покоління чемпіонів, користуючись абсолютною повагою серед спортсменів і тренерів.


Федерація каное України і вся веслувальна громада вітає ювіляра зі святом і бажає міцного здоров'я та нових ПЕРЕМОГ!


Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram