logo
Українські веслярі приєднались до звернення щодо недопущення російських атлетів до змагань

Українські веслярі приєднались до звернення щодо недопущення російських атлетів до змагань

Новини

30 December 2023 | 09:10

Як повідомило Міністерство молоді та спорту України, ініціативна група з протидії допуску російських спортсменів, які підтримують війну, до Олімпійських Ігор 2024 у Парижі, оголосила збір підписів спортсменів до листа-звернення до президента Франції Емманюеля Макрона, пані мера Парижа Анн Ідальго, міністерки спорту Франції Амелі Удеа-Кастері та організаторів ОІ-2024 щодо недопущення російських атлетів на змагання. Цей лист наголошує на тому, що вже зараз деякі «нейтральні» російські атлети, які здобули ліцензії на ОІ, а також низка тих, які близькі до виходу на ОІ, насправді підтримують війну.


Українські атлети наголошують, що спортсмени, які пропагують війну, не повинні мати права на участь в Олімпійських Іграх. «Допущення спортсменів країн-агресорів, які відкрито підтримують збройну агресію рф проти України є порушенням фундаментальних етичних принципів, задекларованих Олімпійською хартією, чинної з 26 червня 2019 року, тому вважаємо, що будь-який формат участі спортсменів держав-агресорів є недопустимим», — сказано в листі.

 

Цей лист вже підписали десятки українських спортсменів, серед яких є відомі веслувальники: Юрій ЧЕБАН, Павло Алтухов, Іван Семикін та Ігор Трунов.  

(список підписантів - за посиланням; доєднатись до списку можна, написавши в інстаграми “Трибуни”, Base of Ukrainian sports або на пошту sanctions@tribuna.com).  



Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram