logo
Міністерство визначилось з тренерами збірної України на 2024 рік

Міністерство визначилось з тренерами збірної України на 2024 рік

Новини

14 December 2023 | 15:33

13 грудня в Міністерстві молоді та спорту України було проведено засідання Комісії з конкурсного відбору претендентів на посади державних та головних тренерів штатної команди національних збірних команд України на якому розглядалось питання конкурсу на заміщення вакантних посад тренерів збірної команди України з веслування на байдарках і каное.


Дворазовий олімпійський чемпіон vs дворазовий олімпійський срібний призер


На посаду очільника національної збірної претендувало двоє осіб. Конкуренцію чинному головному тренеру збірної Ігорю Нагаєву склав Юрій Чебан

Два видатні спортсмени, обидва Заслужені майстри спорту (Юрій Чебан - чемпіон Олімпійських ігор 2012 та 2016 років, Ігор Нагаєв - дворазовий срібний призер Олімпіади-1988), два фахівці з досвідом керівництва збірною (Ю.Чебан управляв командою в попередньому олімпійському циклі, І.Нагаєв працював головним тренером у 2013-2014 роках та очолює збірну країни з 2022 року). 

Розглянувши програми обидвох кандидатів, комісія рекомендувала на затвердження на посаду головного тренера Ігоря Нагаєва. 


Мінімальні зміни в тренерському складі


Комісія також запропонувала на призначення тренерів штатної команди національної збірної команди України з веслування на байдарках і каное:

Чоловіча байдарка: Олександр Сімонов (м.Миколаїв), Станіслав Борейко (м.Херсон), Андрій Федина (Добротвір, Львівської обл.)

Чоловіче каное: Роман Бундз (м.Львів), Сергій Жиляєв (м.Хмельницький), Юлія Мельник (м.Київ)

Жіноча байдарка: Олексій Мотов (м.Херсон), Сергій Фесун (м. Херсон)

Жіноче каное: Микола Мацапура (м. Полтава), Микола Періг (м.Івано-Франківськ), Василь Цеховліс (м.Херсон)

Тренер із загальної фізичної підготовки: Микита Меркулов (м.Дніпро)


А що ФКУ?


Президент ФКУ Ігор Слівінський, який особисто взяв участь в засіданні Комісії і надав цю інформацію, прокоментував подію: "Нагадаю, що призначення на посади тренерів збірної команди визначається Міністерством молоді та спорту України за результатами конкурсу. Федерація каное України в цьому процесі має дорадчий голос і може рекомендувати на окремі посади певних фахівців. Остаточне рішення ухвалює Міністерство і укладає контракти з тренерами."


*Результати засідання комісії (доповідна)

**Інформацію про тренерів можна переглянути на сторінці: https://ukr-canoe.com.ua/national-team/staff


Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram