logo
Комісія НОК України «Жінки в спорті» проводить опитування

Комісія НОК України «Жінки в спорті» проводить опитування

Новини

07 October 2023 | 09:49

14 вересня 2023 року відбулося засідання Комісії НОК України «Жінки в спорті», на якому розглядалось питання підвищення ролі жінок у спорті.


Спорт є однією з найпотужніших платформ для просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок і дівчат.


Олімпійський порядок денний 2020+5 та Стратегія МОК ставлять перед собою завдання просування гендерної рівності, різноманітності та інклюзії в сфері спорту і поза нею, в усьому світі.


Просування гендерної рівності, залучення та прискорення представництва жінок на керівних посадах в Олімпійському русі є однією з задач Національних олімпійських комітетів.


Статутом НОК України передбачено всебічне заохочення підвищення ролі жінок у спорті на всіх рівнях та структурах, особливо у виконавчих органах національних та міжнародних спортивних організацій, за допомогою відповідних заходів, шляхом суворого дотримання принципу рівноправ’я чоловіків та жінок. 


Також передбачено, що 30% осіб від кількісного складу Виконкому НОК України мають складати жінки.


Враховуючи вищевикладене, Комісія НОК України «Жінки в спорті» звертається з пропозицією підтримати підвищення ролі жінок у спорті.


З метою підготовки жінок-олімпійців для успішного переходу до кар'єри після завершення активних занять спортом та підтримки розвитку навичок жінок у сфері управління та лідерства в Олімпійському русі, Комісія планує:


1. Провести анонімне опитування атлеток, щодо їхнього бажання чи небажання обіймати керівні та адміністративні посади та намірів отримати відповідні знання та навички для цього.

2. Провести круглий стіл з представниками федерацій щодо їхнього бачення підвищення ролі жінок у спорті та обговорити результати опитування задля  планування подальший спільних дій. 


Комісія НОК України «Жінки в спорті» проводить анонімне опитування серед жінок-атлетів, щодо підвищення їхньої ролі на всіх рівнях та структурах. Просимо дівчат та жінок віком від 16 років до 20 жовтня пройти зазначене опитування для більшого розуміння проблематики гендерної рівності у спорті та подальших спільних дій.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfb90vt-OAlNza78Kwx5K32wcYXQ5s2tHBKemJ7-UgyuFe_1Q/viewform

Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram