logo
The Path to Paris

The Path to Paris

Новини

11 May 2022 | 08:00

Пандемія коронавірусу внесла свої корективи та призвела до збою в чотирирічному циклі Олімпійських ігор і створила певні виклики для претендентів через скорочені терміни трирічної підготовки.


Ще зовсім недавно (хоч для українців, у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в нашу країну, здається пройшла вже ціла вічність) ми вболівали за наших веслувальників в Токіо. А вже сьогодні (оскільки свято віримо в перемогу України) ми думаємо над підготовкою до наступних Ігор в Парижі.


Міжнародна федерація каное опублікувала подробиці про те, як веслярі можуть претендувати на участь в Олімпіаді 2024 року. То ж є можливість завчасно розуміти перспективи кожному атлету.


Кваліфікаційна програма пропонує спортсменам кілька шляхів, щоб потрапити до Парижу. В українських веслярів буде можливість відібратися на Олімпійські ігри на Чемпіонаті світу-2023 та Чемпіонаті Європи-2023.


Особливістю нової кваліфікаційної системи від ICF є введення в олімпійську програму екстремального слалому та нових дистанцій у байдарках і каное.


Так, у байдарочників буде нагода боротись в одиночці на 1000м, двійці на 500м та в четвірці на 500м. У каноїстів дві дистанції – одиночка на 1000м та двійка на 500м. У жінок в байдарці три види на 500м (одиночка, двійка та четвірка). У каноїсток - одиночка на 200м та двійка на 500м.


"Ми працювали над тим, щоб відбірковий шлях до наступних Олімпійських ігор був максимально простим і відкритим для наших спортсменів, водночас забезпечуючи підтримку нашого іміджу як глобального виду спорту", - стверджує президент ICF Томас Конєцко.


З кваліфікаційною системою Paris 2024 можна ознайомитися тут: https://stillmed.olympics.com/

Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram