logo
Наші учасники Олімпіади достатньо титуловані...водночас серед них є досвідчені, а є й новачки...

Наші учасники Олімпіади достатньо титуловані...водночас серед них є досвідчені, а є й новачки...

Новини

25 July 2024 | 07:07

Вже 26 липня розпочнуться Ігри ХХХІІІ Олімпіади в м. Парижі - свято для усіх шанувальників спорту. В головному старті чотириріччя візьмуть участь понад 10 тисяч атлетів, серед яких і 9 атлетів Федерації каное України.


Париж стане другим містом після Лондона, що прийме Олімпійські ігри втретє: 1900, 1924 і рівно через 100 років 2024р.


Коментар президента Федерації каное України Ігоря Слівінського.


Про учасників

Всі наші спортсмени є достатньо титулованими. Водночас серед них є досвідчені олімпійці, а є й новачки Олімпіади.


Найбільший досвід мають Павло Алтухов та Марія Повх. Це - їхня третя Олімпіада. Павло виступатиме в каное-одиночці на дистанції 1000м, а Марія - в байдарці-одиночці на 500м.

 

Срібна та бронзова призерка минулих Ігор Людмила Лузан зі своєю напарницею Анастасією Рибачок, також срібною призеркою Олімпіади в Токіо-2020, стартуватимуть в каное-двійці на 500м на своїх других Іграх. Крім того, Людмила візьме участь в перегонах на 200м в каное-одиночці. 


На старт в байдарці-четвірці на 500м вийдуть дебютанти Олімпійських ігор: Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Ігор Трунов та Іван Семикін. Вони вже є чемпіонами світу і їхня четвірка останні три роки показує чудові результати на світових чемпіонатах.

До речі, українських байдарочників ми побачимо на Олімпіаді після тривалої перерви - 28 років минуло від Атланти-1996. 


У веслувальному слаломі буде боротись Вікторія Ус. Це вже її третя Олімпіада. Вікторія - учасниця Олімпійських ігор 2016 та 2020 років. 


Про підготовку команди

За ці три роки підготовка для нашої команди пройшла в надзвичайно важких, часом екстремальних умовах. Багато що робилось вперше, виходячи з ситуації, яка складалася на той чи інший період.

 

ФКУ робила і докладала максимум зусиль, в межах своєї компетенції та можливостей, щоби основний склад атлетів був забезпечений усім необхідним. Надіюсь, що тренерський штаб національної збірної команди на чолі з головним тренером Ігорем Нагаєвим під керівництвом Міністерства молоді і спорту України обрали єдину правильну і результативну тактику підготовки. 


Про участь "нейтральних" спортсменів 

У перші місяці повномасштабного вторгнення рф на нашу землю першою організацією, яка підставила плече допомоги, це була Міжнародна федерація каное на чолі з Томасом Коніцко. Багато зусиль пішло на те, щоби не допустити до міжнародних стартів атлетів країн-агресорів. Два нам роки це вдавалось. Ми проводили багато зустрічей з керівництвом ICF та членами ради директорів міжнародної федерації. Навіть запросили президента ICF Томаса Коніцко в Україну, де він на власні очі міг побачити всі страхіття війни в нашій країні. Разом з президентом НОК України Вадимом .Гутцайтом показали йому, які звірства і руйнування спричинили російські варвари в Бучі та Ірпіні.


Проте рішення МОК про допуск "нетральних" атлетів все-таки вплинуло і на спеціальну комісію ICF, котра дозволила стартувати "нейтральним" веслувальникам. Та навіть після їх успішних стартів, ФКУ разом з НОК України в співпраці з Польською федерацією каное, вдалось анулювати результати Європейської кваліфікації декількох російських спортсменів, які не можуть мати статусу "нейтральний".


Але ми цей шлях пройшли і він позаду. Попереду боротьба на Олімпіаді. Хочу побажати всім учасникам Олімпійських Ігор завоювати свої найвищі нагороди. Перемоги спортивного Парижу неодмінно приведуть до Перемоги над агресором.

 

Від імені Федерації каное України хочу висловити свою повагу та вдячність насамперед мужнім захисникам і захисницям, усім тренерам, суддям, фахівцям, спортсменам, директорам ДЮСШ, партнерам і спонсорам, усім тим, хто допомагає та вболіває, за сприяння та розвиток веслування в Україні. 


Слава ЗСУ! СЛАВА Україні!


Коментар з президентом ФКУ записано на Чемпіонаті України серед юнаків та дівчат в Умані 24. 07.2024р.


Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram