logo
Олімпійську кваліфікацію Океанії серед каноїстів виграли... байдарочники

Олімпійську кваліфікацію Океанії серед каноїстів виграли... байдарочники

Новини

28 March 2024 | 12:33

У Сіднеї у змаганнях каное-двійок на 500 метрів серед чоловіків перемогли байдарочники з Нової Зеландії ! 


Як повідомляє Польська асоціація каное, керівництво PZKaj та Польського олімпійського комітету подали запити до Міжнародної федерації каное щодо розслідування обставин проведення континентальних кваліфікацій у зоні Австралії та Океанії, які проходили в Сіднеї. 


Польська асоціація каное: "На старт в каное-двійках на 500м вийшли три команди: з Австралії, Нової Зеландії та Самоа. Ця кількість зареєстрованих країн є мінімально необхідною для визнання континентальної олімпійської кваліфікації дійсною. І все було б добре, якби не композиції, в яких фігурували згадані країни. Не вистачало… каноїстів! У боротьбі за кваліфікацію до Парижа брали участь спортсмени, які спеціалізуються на змаганнях з веслування на байдарках." 



Перегони в C2 500м виграли новозеландці James Munro і Kacey Ngataki, які до цього часу змагались в байдарках. Крім того, спортсмени кваліфікувалися, веслуючи в положенні сидячи, а не стоячи на коліні!  "Чоловіки, які нетрадиційно сиділи в каное та використовували весла вака, здобули перемогу над Австралією та Самоа" - пише Сanoeracing.org.nz


Цей заїзд взагалі видався унікальним - всього три човни взяли участь в перегонах каное-двійок на 500м серед чоловіків. Новачками змагань в каное були представники Самоа (один з них веслував стоячи на двох колінах!). А от Австралію представляли... 71- та 63-річні люди, які показали майже вдвічі гірші результати, ніж їхні суперники.  


"Нова Зеландія та Австралія вважаються одними з найсильніших країн у веслуванні на байдарках... , і такі інциденти виставляють всю дисципліну в поганому світлі" -  каже Гжегож Котович, президент Польської асоціації 


"Аргументи, наведені Польською асоціацією каное, безумовно, піднімають надзвичайно важливі питання, такі як прозорість і чесність у процесі кваліфікації до Олімпійських ігор, а також дотримання принципів справедливості та чесної гри" – коментує заяву Олімпійський комітет Польщі.


Вже відомо, що Міжнародна федерація каное (ICF) розгляне протести Польської федерації каное та Олімпійського комітету Польщі на засіданні правління ICF в Лондоні 6-го квітня. 


Якщо ICF визнає континентальну кваліфікацію серед чоловіків C2 на дистанції 500 метрів у зоні Австралія-Океанія недійсною, невикористане місце на Іграх у Парижі можливо дістанеться команді, яка не пройшла кваліфікацію минулорічного чемпіонату світу в Дуйсбурзі. Бенефіціаром такого рішення може стане збірна Польщі, яка посіла в Німеччині дев'яте місце. 


Джерела:

https://pzkaj.pl/artykuly/aktualnosci/

https://www.canoeracing.org.nz/olympic-qualifier

https://www.canoeracing.org.nz/six-qualification-quotas

Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram