logo
Національна збірна з параканое - перша у Європі. Підсумки континентального чемпіонату - 2024

Національна збірна з параканое - перша у Європі. Підсумки континентального чемпіонату - 2024

Новини

19 June 2024 | 18:12

12 - 16 червня в угорському місті Сегед в рамках 2024 ECA Canoe Sprint, Paracanoe and SUP European Championships пройшов Чемпіонат Європи з параканое


Україну представляли 6 параспортсменів на чолі з головним тренером В'ячеславом Загребою. 

Чотири золоті та одна срібна медаль українських атлетів дозволила збірній нашої країни посісти ПЕРШЕ місце в загальнокомандному медальному заліку континентальної першості. Чемпіонами Європи стали: Владислав Єпіфанов, Микола Синюк, Наталія Лагутенко та Марина Мажула. Срібним призером - Андрій Кривчун.


Коментарі головного тренера з параканое В'ячеслава Загреби


Про завдання на ЧЄ

- Можна було б говорити, що ці старти є певною відміткою в процесі підготовки до Паралімпіади… Однак, ми все ж максималісти, тому основне завдання було завоювати медалі і водночас перевірити стан підготовки паралімпійців. Наша паралімпійська команда налічувала 6 спортсменів, з яких 5 – учасники Паралімпійських ігор в Парижі та один "новачок"


Медалісти

- Щодо "основних гравців", то тішить навіть не те, що всі здобули медалі, а те, що всі покращили свої часові показники. Хоч ці результати ще не забезпечують медалі Паралімпіади, проте в нас є час і ми ще не вийшли на пік форми.


Про новачка

- Андрій Сивих - новачок в параканое. На своєму першому чемпіонаті світу в Познані в травні від потрапив лише у другий фінал, а вже сьогодні на Європі від був за крок до медалі. На мій погляд, щоб гідно конкурувати на світовому рівні, йому потрібно серйозно тренуватись ще рік. Тож наступного сезону, якщо він працюватиме так, як вимагає тренер, в нього є всі шанси бути серед лідерів у світовому паравеслуванні.


Що далі?

- Будемо тренуватись місяць в Дніпрі. А наприкінці липня заплановано НТЗ у Франції. Місто Нансі запропонувало свої послуги з підготовки до Паралімпіади. Це те місто, яке на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну прихистило нашу паралімпійську збірну. Тоді, за сприяння ICF, місцева влада дуже сильно допомогла, забезпечивши перебування наших спортсменів у безпеці.

- Від цього міста до Парижа якихось 350 км і нам буде набагато легше добиратись до місця проведення Паралімпійських ігор в порівнянні з тим жахіттям, що наші спортсмени проходять зараз при виїзді з України за кордон.


Скандал на ЧЄ

- Неприємний випадок трапився наприкінці змагань. Організатори (мабуть зіграло лояльне ставлення Угорщини до країн-терористів, - авт.) включили в підсумковий медальний залік команду AIN («незалежних атлетів» з росії і білорусі, котрі були допущені до змагань в нейтральному статусі), хоч не мали на це права. 


Правила ICF передбачають: Individual Neutral Athletes participation is only authorised in competitions based on individual classification, - ICF Policy)


- Разом з головним тренером збірної з веслування на байдарках і каное Ігорем Нагаєвим ми написали протест. І це спрацювало! Організатори виключили з медального заліку команду AIN. Маленька, та все ж перемога в справедливій боротьбі проти агресора.




Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram