logo
Система відбору, календар змагань, списки збірної... Про це та багато іншого на нараді тренерів

Система відбору, календар змагань, списки збірної... Про це та багато іншого на нараді тренерів

Новини

13 November 2023 | 20:33

10 листопада, як і було заплановано, в м.Києві пройшла Всеукраїнська нарада тренерів з веслування на байдарках і каное.


Нарада під головуванням президента ФКУ Ігоря Слівінського та головного тренера національної збірної команди України з веслування на байдарках і каное Ігоря Нагаєва розпочалась із значним запізненням (більш, ніж на 3 години) через повітряну тривогу, котра була оголошена по всій Україні через загрозу ракетного обстрілу терористичної армії російської федерації. На щастя, обійшлось без самого обстрілу, тож більше 50-ти фахівців веслування зі всієї України змогли попрацювати з планами на 2024 рік.

 


На початку наради виступив заступник директора департаменту олімпійського спорту – начальник відділу циклічних та швидкісно–силових літних олімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України Леонід Мирський, який наголосив на кількох важливих аспектах:


Про фінансування:

"Цьогоріч держава зробила все, щоб в повному обсязі профінансувати потреби національної збірної команди України з веслування на байдарках і каное"


Про "Систему відбору". 

"Буде прискіпливо відпрацьовано разом з національною федерацією... Важливо, щоб було прозоро... Виключно результат, без огляду на психологічний стан чи вольові якості".


Про допінг 

"НАДЦ (Національний антидопінговий центр України) почав працювати по-новому... В дії новий антидопінговий закон... Якщо спортсмен отримав попередження чи повідомлення про порушення – це може бути приводом для виключення зі збірної та розірвання контракту. Також тренер спортсмена буде нести відповідальність, оскільки повинен навчити спортсмена, що можна робити, а що заборонено."


Про ШВСМ: 

"Плануються деякі зміни в роботі ШВСМ щодо "наповненості" груп та звітності директорів шкіл."



Далі коротко з порядку денного


Календар змагань

І.Нагаєв: "Цьогорічний календар національних змагань з веслування на байдарках і каное найперше прив'язаний до Європейського кваліфікаційного відбору та Олімпійських ігор." 


І.Слівінський: "Оскільки інші міста поки не готові до проведення національних змагань, всі чемпіонати України проводитимуться в Умані."


Зональні змагання змінюють свій формат: замість 4-х регіонів, залишиться 2, де будуть відбиратись по 8 команд для фіналу Чемпіонату України серед ДЮСШ  


Про назви змагань:

І. Слівінський: "Федерація каное України в партнерстві з Мінмолодьспорту проводить офіційні першості країни - "Чемпіонат України" або "Кубок України". Всі меморіали - це прерогатива місцевих федерацій, які можуть називати змагання, котрі проводять, як завгодно і присвячувати їх кому вважатимуть за потрібне. Треба поважати національні чемпіонати нашої країни."  



Система відбору

Певні дискусії були по "Системі відбору". Мабуть, нарешті більшість тренерів почали детально вивчати проєкти документів, які були попередньо опубліковані на інформаційних платформах ФКУ і заздалегідь пропонувались до обговорення.



Загалом запропонована "Система відбору" знайшла позитивний відгук в більшості фахівців. З деякими доповненнями документ буде затверджено Міністерством та опубліковано на офіційному сайті ФКУ.


Національна збірна

Обговорення списків збірної команди України пройшло в досить спокійній атмосфері. Головний тренер запропонував певний алгоритм визначення претендентів на "штатну команду національної збірної":

1 критерій: всі чемпіони і призери Європи та світу

2 критерій: 4-6 місця на чемпіонаті світу та Європи серед дорослих

3 критерій: 1 місце на олімпійській дистанції на чемпіонаті України серед дорослих


Додатково (0,5) буде визначено також за трьома критеріями:

1 критерій: 1-3 місце на чемпіонаті світу серед юніорів та молоді

2 критерій: 2-3 місце на чемпіонаті України (олімпійські дистанції в одиночках)

3 критерій: 1-е місце на чемпіонаті України серед дорослих на неолімпійських дистанціях в одиночках



Ігор Нагаєв також нагадав, що 28 спортсменів цьогоріч отримали винагороди від держави за показані результати на чемпіонатах світу та Європи. 


Не за регламентом

Серед незапланованих питань на нараді надали слово Івану Семикіну, який хотів розібратись з проблемою комісії атлетів. Хоч спортсмена активно підтримав олімпійський чемпіон Юрій Чебан, віце-президент ФКУ Андрій Маслюк пояснив виступаючим, що це питання не тренерської наради, а виключно Конференції ФКУ.



Наприкінці, президент ФКУ Ігор Слівінський подякував усім за плідну роботу та активність.


Керівництво Федерації каное України дякує Міністерству молоді та спорту України за допомогу в проведенні наради тренерів.

Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram