logo
Кубок України - 2024

Кубок України - 2024

Новини

26 April 2024 | 00:00

20 - 25 квітня 2024 року в м. Умані пройшли змагання з веслування на байдарках і каное - "КУБОК УКРАЇНИ"


24 команди з 20 областей України та м. Києва взяли участь в перших офіційних стартах національного масштабу. Майже 400 спортсменів двох вікових груп боролись за медалі Кубка України. В командному заліку перемогу здобула команда Полтавської області, на другому місці - збірна команда Львівської області, на третьому - збірна Миколаївської області.



Ці змагання були етапом відбору до національної збірної команди України для участі в Європейській олімпійській кваліфікації до ХХХІІІ літніх Олімпійських ігор 2024 року у м. Париж. 


За результатами виступів визначилися учасники Європейської олімпійської кваліфікації з веслування на байдарках і каное, яка пройде 8-9 травня в угорському місті Сегед:


  • каное-одиночка 1000м, чоловіки – Павло АЛТУХОВ (Полтавська обл.)
  • каное-двійка 500м, чоловіки – Віталій ВЕРГЕЛЕС (Львівська обл.) / Андрій РИБАЧОК (Волинська обл.)
  • байдарка-одиночка 1000м, чоловіки – Владислав ВОЛОШИН (Одеська обл.)
  • байдарка-двійка 500м, чоловіки – Данііл ПЛАТАШ  / Владислав ЛИСЯНИЙ (обидва - Київська обл.) 



Для здобуття олімпійської ліцензії в одиночках потрібно зайняти перш е або друге місце, у двійках - лише перше місце. Нагадаємо, що Україна вже має олімпійські ліцензії в байдарці-четвірці серед чоловіків та каное-двійці серед жінок.



Також на Кубку України проводився відбір для участі в Кубку світу. Згідно Системи відбору, "переможці Кубка України, які виконали норматив у своїх номерах програми, беруть участь у Кубку світу за рахунок видатків державного бюджету. Срібні призери в цих номерах програми можуть брати участь у Кубку світу за рахунок інших коштів, не заборонених законодавством"


Федерація каное України дякує керівництву м. Умань за сприяння в проведенні заходу та партнерам з компанії "MARATHON" за надані подарунки для переможців заїздів.


Результати змагань доступні ТУТ

Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram