logo
Чемпіонат України з марафону. Вінниця. 28.06.2022-01.07.2022

Чемпіонат України з марафону. Вінниця. 28.06.2022-01.07.2022

Новини

22 June 2022 | 10:15

Перші національні змагання з веслування від початку війни в Україні! 


Оскільки уряд нашої держави дозволив проведення змагань на території України, з 28 червня по 1 липня в м. Вінниці на базі КЗ ВО ДЮСШ ім. Ю. Рябчинської пройде Чемпіонат України з марафону пам'яті воїна-спортсмена Ігоря Присяжнюка.


Що потрібно знати про цей захід:

"Організація та загальне керівництво проведенням змагання здійснюється Міністерством молоді та спорту України."

"В умовах дії на території України воєнного стану у зв’язку із широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України ... проведення змагання здійснюється з дотриманням вимог Законів України "Про національну безпеку України" та "Про правовий режим воєнного стану".


Регламент проведення змагань:  https://ukr-canoe.com.ua/

Сторінка організаторів: https://canoe-sprint.vn.ua/

____________________________________________________________________


Довідково про воїна-спортсмена:


І́гор Васи́льович Присяжню́к (11.01.1977 — 7.08.2014) — український каноїст, багаторазовий чемпіон України з веслування (на 1000 і 5000 метрів), майстер спорту з веслування на байдарках і каное, член національної збірної України. 

Учасник чемпіонату світу з марафону (Рим, Італія, 2012р) та Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту (Кале, Колумбія, 2013р) 

Народився у м.Вінниці. 

Вихованець СДЮШОР ім. олімпійської чемпіонки Ю. Рябчинської. 

Указом Президента України "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

У зоні АТО на Донбасі Ігор Присяжнюк служив у прикордонній службі. На той час мав звання старший прапорщик. Загинув 7 серпня 2014 року під час організованого прориву з оточення у «довжанському котлі» (сектор «Д») на з'єднання з основними силами після 22-денної героїчної оборони державного кордону під постійними масованими обстрілами з боку терористів і з боку Росії. Українські герої з боями вийшли в район Савур-Могили та Амвросіївки. Прорив тривав три доби. Загін Ігоря обороняв пункт пропуску Довжанський. Під час виходу з оточення між 9 та 10 годинами по колоні було відкрито шквальний вогонь із РСЗВ «Град» з території Росії. Ігор їхав в автомобілі УАЗ, поряд з яким розірвався снаряд, машина спалахнула і вибухнула. Один прикордонник-водій, який вижив, бачив, що Ігор так і лишився у палаючій машині...


Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram