logo
Команда "Masters" України - переможці чемпіонату світу - 2024!

Команда "Masters" України - переможці чемпіонату світу - 2024!

Новини

18 July 2024 | 10:01

З 12  по 14 липня у місті Пловдиві (Болгарія) проходив Чемпіонат Світу з веслування на байдарках і каное серед ветеранів (категорія Маsters). В дуже тяжких умовах (t 38-40*С), учасники 34 країн змагались за звання чемпіонів та призерів змагань та виявлення найкращої команди світу. 


Команда України посіла ПЕРШЕ загальнокомандне місце в медальному заліку, здобувши 13 золотих, 13 срібних та 9 бронзових нагород!


Коментар Голови комісії ветеранів веслування на байдарках і каное України, Заслуженого тренера України Євгенія Чеснокова:


Після Чемпіонату України в м. Умані визначились претенденти і бажаючі взяти участь у цьогорічному Чемпіонаті світу в Пловдиві. На жаль, ми не змогли вирішити питання щодо відміни стартових внесків для України, не було в нас і конструкції для доставки човнів... 


Хоч багато хлопців не змогли виїхати за кордон, все ж 23 ветерани спорту України змогли взяти участь в головних змаганнях сезону. 


Вже після першого дня команда була попереду завдяки нашим молодим зірочкам Людмилі Резцовій (м.Дніпро), Олексію Голубову і Станіславу Шиманскому (Одеська обл.) та справжнім ветеранам Тетяні Лічман, Руслані Каськовій, Михайлу Шевченку, Ігорю Козлову та іншим. 


Другий день був більш тяжким і напруженим, та ми вистояли і вже під час останнього заїзду стало ясно - ми перші в загальнокомандному заліку!


Для порівняння - на Чемпіонаті Світу в Бидгощі у 2022-му було 11 перших, 9 других і 8 третіх місць, а команда України стала другою з 22-х... І ще нам тоді не порахували 7 медалей, які ми здобули в збірних екіпажах з представниками інших країн.


Перелік усіх медалістів показує, що спорт ветеранів може приносити гарні результати. 



Вітання нашим майстрам весла!


Всі результати змагань: https://results.imas-sport.com


Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram