logo
В марафоні схвалено систему кваліфікації до Всесвітніх ігор-2025

В марафоні схвалено систему кваліфікації до Всесвітніх ігор-2025

Новини

20 February 2024 | 12:00

Міжнародна федерація каное (ICF) схвалила систему кваліфікації до Всесвітніх ігор 2025 року у веслувальному марафоні.


Наступного року з 7 по 17 серпня в китайському місті Ченду відбудуться Всесвітні Ігри-2025, які включають змагання в неолімпійських видах спорту. Серед 35-ти видів спорту є й веслувальні дисципліни: марафон, кану-поло та драгонбот.


На прийдешніх іграх-2025 у веслувальному марафоні пройдуть перегони в байдарках-одиночках K1 на короткій та довгій дистанціях, як серед чоловіків, так і серед жінок.


На цьогорічному 2024 ICF CANOE MARATHON WORLD CHAMPIONSHIPS, який пройде в Хорватії з 19 по 22 вересня, буде розіграно 20 квотних місць у змаганнях серед чоловіків і жінок. Місця за квотою розподілятимуться між відповідними національними федераціями, а не спортсменом, який зайняв місце у кваліфікації. Кожен спортсмен може заробити лише одне місце для своєї Національної федерації, а обрані повинні брати участь у перегонах на короткі та довгі дистанції в одному класі в Ченду 2025 . 


На Чемпіонаті світу човен, який посідає перше місце з кожного континенту в перегонах K1 на довгі дистанції серед чоловіків і K1 у жінок, отримає квоту для своїх національних федерацій. Загалом 11 квотних місць буде розподілено між найкращими національними федераціями, які ще не пройшли кваліфікацію в перегонах на довгі дистанції. На третьому етапі кваліфікаційного процесу розподілятимуть три квоти між НФ з найкращим рейтингом, які ще не пройшли кваліфікацію в тому самому класі за результатами перегонів на короткі дистанції. 


Якщо Китай, що приймає Всесвітні ігри, здобуде місце на Чемпіонаті світу в Ченду 2025, їхня позиція буде перерозподілена національній федерації з найкращим рейтингом, яка ще не пройшла кваліфікацію в гонці на довгі дистанції того ж класу, незалежно від континенту. 


ICF письмово повідомить національні федерації протягом 14 днів після останнього дня змагань Чемпіонату світу про виділені їм квоти для спортсменів. Після цього національна федерація матиме до 30 днів з моменту отримання такого повідомлення, щоб підтвердити або відхилити свої місця в ICF. Якщо квоту не буде прийнято протягом цього терміну, вона буде повернена для процесу перерозподілу. 


Повна кваліфікаційна система: Canoe Marathon qualification system for Chengdu 2025.

Перший інформаційний бюлетень чемпіонату світу: The first bulletin for the ICF Canoe Marathon World Championships.


Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram