logo
Навчання спортивних суддів. Перший етап пройдено

Навчання спортивних суддів. Перший етап пройдено

Новини

05 April 2024 | 09:51

Як і було заявлено, Федерація каное України 27-29 березня розпочала курс навчальних семінарів для підвищення рівня суддівства змагань з веслування на байдарках і каное. Нагадаємо, що навчання складається з кількох етапів: теорія (онлайн-лекції), практичні заняття (стажування безпосередньо на змаганнях) та іспити.

 

Навчальний суддівський семінар викликав неабиякий інтерес серед веслувальної громади України: 69 осіб зареєструвалося на навчання!  Щодо вікової структури, то найстаршому слухачеві 72 роки, наймолодшому – 18 років.


Автор ідеї та лектор семінару, суддя національної категорії  Оксана Чичкан: "Для мене це були приємні відчуття, адже я втілила свою мрію у життя. Я давно виношувала думку про навчання суддів, адже хочеться, щоб у кожній області були кваліфіковані судді, які б на високому організаційному рівні проводили змагання з веслування на байдарках і каное. Під час лекцій, я побачила жагу до навчання наших тренерів, спортсменів...


(на світлині: робота секретаріату колегії суддів під час проведення Кубка України, 2023р)


Перший етап навчання складався з трьох лекцій. На перших двох опрацювали Правила змагань з веслування на байдарках та каное, що проводяться в Україні, вияснивши багато різних деталей та нюансів, пов'язаних зі специфікою проведення змагань з веслування в Україні та реалій воєнного сьогодення. Кількість запитань від слухачів свідчила про високу активність та глибоку зацікавленість присутніх.


Третю лекцію, котра була присвячена особливостям міжнародного суддівства в нашому виді спорту, провела єдина в Україні суддя міжнародної категорії з веслування на байдарках і каное Анжела ДЯЧЕНКО.


Наступним етапом навчання спортивних суддів буде практичне стажування безпосередньо на Кубку України та на Чемпіонаті України з марафону. 

Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram