logo
Ляпас українським спортсменам - ICF дозволила росіянам та білорусам брати участь в змаганнях

Ляпас українським спортсменам - ICF дозволила росіянам та білорусам брати участь в змаганнях

Новини

01 May 2023 | 13:24

Правління Міжнародної федерації каное (ICF) ухвалило рішення дозволити російським і білоруським спортсменам, які не підтримують дії своєї держави в Україні, брати участь у змаганнях як індивідуальні нейтральні спортсмени.


Рішення було прийнято після широких консультацій у міжнародному співтоваристві веслувальників та розгляду занепокоєння, висловленого організаторами заходу.  


Як запевняє ICF, "буде створена незалежна комісія для розгляду всіх заявок російських і білоруських спортсменів, які бажають виступати як нейтральні спортсмени. Графік їхнього включення до змагань буде визначено після того, як ця незалежна комісія встановить правила та норми, необхідні для розгляду прийнятності спортсмена, і після підтвердження антидопінгових процедур Міжнародним агентством тестування (ITA). 


ICF вжила заходів щодо занепокоєння, висловленого ключовими зацікавленими сторонами та організаційними комітетами, щоб прийняти додаткові заходи для безпечної організації змагань і безпеки спортсменів. 


Рада ICF збереже заборону на всіх російських і білоруських офіційних осіб з каное. Офіційним особам не буде дозволено засідати в будь-якій офіційній якості або на заході ICF. 


Рішення ICF демонструє відданість дотриманню принципів спорту, водночас засуджуючи дії урядів Росії та Білорусі в Україні. ICF продовжуватиме працювати над підтримкою веслування на каное в Україні, забезпечуючи при цьому повагу до автономії спорту." 


Заява Правління ICF щодо права російських та білоруських спортсменів брати участь у змаганнях як індивідуальних нейтральних спортсменів



За матеріалами https://www.canoeicf.com/

Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram