logo
Каноїсти України все-таки будуть на Олімпіаді-2024!

Каноїсти України все-таки будуть на Олімпіаді-2024!

Новини

25 June 2024 | 12:24

"Dear NOC President,

It is our pleasure to confirm the quota places for athletes and boats qualified by the National Olympic Committee of Ukraine for the Canoe Sprint discipline at the Olympic Games Paris 2024..."


Таким  словами розпочинався лист президента ICF (Міжнародної федерації каное) до президента НОК України щодо підтвердження ще однієї ліцензії у веслуванні для України. Мова йде про каное-одиночку 1000 м серед чоловіків (С1 men 1000 m).


Специфічна Qualification System передбачає підтвердження НОК країни участі своїх спортсменів у виді, де здобуто ліцензію. "Якщо виділене спортсмену місце за квотою на Континентальних кваліфікаційних змаганнях не підтверджено НОК..., то місце за квотою буде перерозподілено наступному за найвищим рейтингом НОК" . Тож на користь України зіграла можливість перерозподілу невикористаних ліцензій в цій дисципліні. 

 

Сама процедура підтвердження передбачає погодження національної федерації каное Національного Олімпійського Комітету. Завдяки налагодженій співпраці між НОК України та ФКУ, це підтвердження оперативно було надіслано до міжнародної федерації.


Президент ФКУ Ігор Слівінський: "Неофіційна інформація про додаткову ліцензію для нашої країни з'явилась ще кілька днів тому, проте, щоб не нашкодити (чи не наврочити) ФКУ дочекалась офіційного звернення від ICF до НОК України щодо підтвердження нашої участі в цьому виді... Вітаю всю веслувальну родину з ліцензією, яку ми відстояли, оскільки не все так просто, як здається на перший погляд... Бажаю нам завоювати ще одну олімпійську медаль, оскільки кожна ліцензія - це потенційна медаль..."


Головний тренер збірної України Ігор Нагаєв: "Приємна новина для нас... для всієї України. Несподіванкою назвати це не можу, оскільки були підстави сподіватись на перерозподіл квот. Ми моніторили ситуацію, і вже знали, що Австралія відмовилась від ліцензії... Тож ми однаково надіялись, що буде перерозподіл... 

Для повного розуміння що сталося, треба пояснити, що нам дали ліцензію для країни, а точніше для НОК, за виступи на минулорічному чемпіонаті світу в Дуйсбурзі. Тобто, не за Європейську Олімпійську кваліфікацію 2024, Хоч це нічого не міняє в світлі імені спортсмена. 

Сьогодні іншого варіанту, як формального так і неформального, немає, крім Павла Алтухова. Саме він посів 8-е місце на цій дистанції в Дуйсбурзі. Саме він переміг на Кубку України весною цього року. Тож, саме він і поїде на Олімпіаду. Додатковим аргументом є те, що Павло також був учасником Європейської Олімпійської кваліфікації... 

Та й виступ на етапі Кубка світу в Познані показує, що він є найсильнішим українським каноїстом на цій дистанції на сьогодні. Залишається побажати йому гарно підготуватись до старту на Олімпіаді."


Павло Алтухов: "Цікаво, як наші дії зроблені в минулому, можуть впливати на наше майбутнє. Зараз я радий, що так. Радий, що важка праця, яку я проробив, дала свої плоди. Нехай у такому форматі, значить на це воля Божа, і таким є мій шлях!"



ВІТАЄМО веслувальну спільноту України з додатковою ліцензією на Олімпійські ігри - 2024!

Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram