logo
Олімпійська ліцензія Марії ПОВХ.

Олімпійська ліцензія Марії ПОВХ.

Новини

11 May 2024 | 18:33

В одній з попередніх публікацій ми написали "національна збірна команда з веслування на байдарках і каное станом на ранок 9 травня 2024 року має можливість представляти Україну на Олімпіаді-2024 в таких видах програми"... і перерахували види в чоловічій байдарці та жіночому каное... 


Та все змінилось за кілька годин. Ще одну ліцензію здобула досвідчена байдарочниця Марія ПОВХ! 


Насправді у вихованки волинського веслування не було 100-відсоткової гарантії, що вона візьме ліцензію. Звичайно, головний тренер національної збірної вірив у її можливості (див. інтерв'ю на каналі Youtube), багато вболівальників хотіли, щоб вона це зробила... А її тренер (за сумісництвом чоловік, чи може навпаки) Роман Повх, мабуть, знав щось більше. Особливо це "читалось" під час попереднього та півфінального заїзду, де Марія не надто рвалась до перемоги в заїздах... Все розставив на місця фінал (відео можна подивитись на каналі ФКУ)


Цей заїзд можна вносити в підручники для вищої спортивної майстерності. Спокій (на відміну від вболівальників), витримка і робота до останнього метра дистанції. Винагорода за це - перемога та ОЛІМПІЙСЬКА ЛІЦЕНЗІЯ!



Для Марії, це буде вже третя Олімпіада. Найкращим результатом поки є четверте місце - 2016-го в Ріо, де вони разом з дівчатами в байдарці-четвірці на 500м та в зупинились за крок до п'єдесталу.


Деякі медіа публікують інформацію про те, що ліцензія "неіменна і що може хтось поїхати на Олімпіаду замість Марії". Щоб зняти всі питання та здогадки, попросили прокоментувати це головного тренера національної збірної команди України з веслування на байдарках і каное Ігоря Нагаєва: "Система відбору у веслуванні передбачає, що спортсмен чи спортсменка, котрі здобувають ліцензію на Європейській олімпійській кваліфікації їдуть на Олімпіаду без додаткових контрольних стартів. Тому так, Марія Повх представлятиме Україну в Парижі... Зараз вона мусить відновитись, тож на другий етап Кубка світу не поїде. До Олімпіади в неї буде лише один проміжний старт на чемпіонаті Європи


Також Ігор Нагаєв прокоментував результати виступів інших наших спортсменів на олімпійській кваліфікації: "Загалом команда виступила вдало. Все таки плюс ліцензія для України у веслуванні. Звичайно, ми б хотіли мати додаткові місця на Олімпіаді і в чоловічому каное, та на жаль, не склалося. Хоча Павло Алтухов показав дуже хороший час проходження дистанції і був дуже близько до ліцензійної зони, проте суперники цього разу були сильнішими. Те ж можна сказати і про каное-двійку Вергелес-Рибачок. 

Порадував молодий байдарочник Владислав Волошин. Його завданням було потрапити до фіналу і він його виконав, змагаючись з іменитими веслувальниками. А жіноча байдарка-двійка Павлова-Кукліновська фінішувала з часовим показником, з яким на минулорічному чемпіонаті світу в Дуйсбурзі дівчата могли бути в ліцензійній зоні. Та в них все ще попереду. А ми будемо підтримувати перспективних спортсменів, щоб вони показували результати світового ґату́нку."



Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram