logo
ФКУ: Наша думка відома і незмінна - повний бан російських та білоруських спортсменів та функціонерів

ФКУ: Наша думка відома і незмінна - повний бан російських та білоруських спортсменів та функціонерів

Новини

07 February 2023 | 10:18

4 лютого відбулось позачергове розширене засідання Виконкому ФКУ за наслідками позачергової Асамблеї НОК України стосовно заяви Президента МОК Томаса Баха про можливість допуску спортсменів росії та білорусі до участі в міжнародних змаганнях.


На Асамблеї пролунав заклик до спортивних федерацій України проявити активність і звернутись до своїх партнерів: міжнародних федерацій та національних федерацій країн світу з видів спорту з проханням підтримки заборони на участь російських та білоруських спортсменів в міжнародних змаганнях.


В розширеному засіданні крім членів Виконкому ФКУ взяли участь представники майже всіх обласних федерацій веслування. Також до роботи долучились спортсмени елітної групи збірної команди України, котрі знаходяться зараз на НТЗ в Туреччині.

 


Позиція веслувальної громади України


"Вся веслувальна родина України стурбована рішенням виконкому МОК та висловлюванням про ймовірне повернення російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань в час, коли продовжується війна російської федерації, спрямована на знищення українського народу та української державності. – заявив президент ФКУ  Ігор Слівінський. - Сьогодні українські спортсмени зі зброєю у руках захищають своїх рідних та Батьківщину від військового нападу країн-терористів. Російські обстріли та ракетні удари, зокрема і з території білорусі, забирають життя українців. Від куль та снарядів вже загинули більше 220 українських спортсменів, зруйновано понад 344 спортивні об’єкти (це тільки офіційна статистика)"


ЧернігівХерсон


Віце-президент ФКУ  В’ячеслав Ніколаєв: "У нас в м.Миколаєві розбомблені всі бази. По кілька ракет прилітало на Динамо, на ДЮСШ-2, на ШВСМ, на «Трудові резерви». Ракетою знищено офіс нашої обласної федерації… Ми навіть не маємо можливості зараз виходити на воду на тренування… А в цей час деякі функціонери починають думати, як допустити руйнівників до змагань? Це неприпустимо! Потрібно надіслати до ICF підтверджені факти про зруйновані спортивні бази в Україні"


МиколаївМаріупольХерсон


Головний тренер національної збірної команди України Ігор Нагаєв: «Нам терміново потрібно звернутись до ICF з обґрунтуванням нашої позиції, оскільки деякі національні федерації країн Європи вже висловились з цього приводу».


Чемпіон світу, байдарочник Ігор Трунов повідомив присутніх про наявність підтвердження ставлення «всеросійської федерації греблі» та підтримку війни… - "Це офіційний лист, де вони відкрито підтримують війну. Також є переписка тренерів збірної рф з ненависницькими проявами та висловами"



Цей документ англійською: Address of the Russian Canoe Federation to the sport community

...


"Російські спортсмени відкрито підтримують агресію і багатьом з них без різниці, що в нас гинуть наші спортсмени, діти… Ми не чули жодного спортсмена чи тренера, хто б висловився проти російського вторгнення" - підтвердив думку голова Дніпропетровської федерації, триразовий чемпіон світу Микола Баранов.


"Ми всі щодня бачимо руйнування нашої країни і вбивство наших людей та розуміємо ситуацію зсередини… І нам важко зрозуміти думку МОК щодо можливого допуску представників країн-загарбників до міжнародних змагань" - дивується Генеральний секретар ФКУ  Олександр Мостовенко.

 

Віце-президент ФКУ  Микола Баєвський нагадав, що мова повинна йти про заборону не лише спортсменам, а й тренерам, представникам та й взагалі всім функціонерам від рф та білорусі.

 

Чемпіон світу, байдарочник Іван Семикін: "Ми прекрасно розуміємо для чого цей крок, що це - своєрідний тиск на МОК і т.д. Надіємось, це дасть результати і росія та білорусь будуть повністю відсторонені від змагань… Але, якщо це не спрацює, ми, абсолютно всі, хто турбується за спорт в Україні, мають розуміти, що на цьому український спорт дуже сильно постраждає. Фінансування припиниться і багато людей просто підуть…"


Андрій Маслюк, віце-президент ФКУ, президент Федерації веслування на байдарках та каное Львівщини: "Від кожного з нас залежить донесення правдивої інформації. Бо те, що зараз відбувається – це інформаційна війна в спортивному просторі. Звертаючись до присутньої тут елітної групи збірної команди України, - в нас є олімпійські чемпіони, призери, чемпіони світу та Європи, тому ваше завдання поширювати в соцмережах інформацію про недопуск білорусі та рф і чому це треба зробити. Також при спілкуванні зі спортсменами інших країн максимально акцентуйте увагу на цій темі і закликайте, щоб вони нас підтримували."




"Наша думка відома і незмінна - повний бан російських і білоруських спортсменів та функціонерів і крапка. І сьогодні багато залежить не лише від федерації, а й від кожного спортсмена. Виступайте із закликом про недопуск спортсменів країн агресорів в цьому сезоні. Щоб ми попрацювали на упередження і навіть не дійшли до питання бойкоту. Також публікуйте та поширюйте в своїх соцмережах світлини та інформацію про зруйновані спортивні бази... Ми всі повинні боротись і вірити, що переможемо. І я навіть думки не допускаю, що може бути по іншому. Але нам потрібно зробити все, від нас залежне і не дати навіть шансу комусь подумати, що може бути якось інакше" - підсумував Ігор Слівінський.

 



За результатами засідання розширеного Виконкому було прийнято рішення звернутись до ICF та національних федерацій каное усіх країн світу щодо заборони можливості допуску російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань у будь-якому статусі, в тому числi нейтральному, до закiнчення вiйни в Україні та повного виведення росiйських вiйськ з нашої землi. У випадку прийняття Міжнародним Олімпійським Комітетом рішення про допущення російських та білоруських представників до міжнародних спортивних заходів, повідомити ІСF про можливе бойкотування Олімпіади-2024 командою України.

Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram