logo
Відбулась чергова Конференція ФКУ

Відбулась чергова Конференція ФКУ

Новини

11 December 2023 | 16:44

9 грудня 2023 року в м. Львові відбулась чергова Конференція Федерації каное України. 


Це були перші офлайн збори учасників національної федерації з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Відповідно до реєстру членів ГС ФКУ та протоколу мандатної комісії, участь у Конференції взяли 38 делегатів від 23 обласних федерацій - членів громадської спілки "Федерація каное України". 


Розпочали роботу з хвилини мовчання в пам'ять загиблих українських воїнів та нещодавно померлого віцепрезидента ФКУ В'ячеслава Ніколаєва.


Нагородили найкращих


Президент ФКУ Ігор Слівінський нагородив три кращі обласні федерації за результатами виступів їх спортсменів у веслувальному сезоні 2023 року. Переможцями рейтингу стали Федерація Полтавської області з веслування на байдарках і каное (президент - Т.Кострома), на другому місці - Федерація веслування на байдарках і каное Львівщини (президент - А.Маслюк) і на третьому - Волинська федерація каное (президент - А.Шевчук). Керівники цих федерацій отримали цінні подарунки від ФКУ (сертифікати на 10 рятувальних жилетів).


Звернення президента Міжнародної федерації каное


Конференції було представлено відеозвернення президента Міжнародної Федерації Каное Thomas Koniecko. Очільник ICF наголосив на важливих моментах підтримки української веслувальної родини в часи жахливої російської агресії. 

Повне відеозвернення можна переглянути за посиланням: Message_for_UCF_Congress


Розбірки миколаївських федерацій


Багато часу витратили учасники Конференції на розбірки миколаївських федерацій. Історія тягнеться вже більше року, відколи було створено альтернативну федерацію веслування Миколаївської області. Після кількагодинних суперечок, вирішили доручити Виконкому ФКУ сприяти проведенню позачергових загальних зборів всіх тренерів Миколаївщини, щоб поставити крапку в цьому питанні.






Звіт президента ФКУ


Ігор Слівінський звітував про свою роботу на посаді за два роки з часу його переобрання наприкінці 2021 року. 

"Таких випробувань і роботи в екстремальних умовах ніхто собі не міг уявити чи передбачити" - бідкався президент ФКУ.

Серед важливих досягнень - налагодження міжнародної співпраці та допомога світової веслувальної спільноти українським спортсменам в часи російської агресії. 

Ігор Слівінський: - "Хочу висловити слова подяки президенту ICF Томасу Коніцко за швидку і чітко проявлену позицію – підтримку нашої Держави під час війни. Також ми отримали низку листів підтримки та пропозицій від національних федерацій Англії, Італії, Польщі, Македонії, Угорщини, Іспанії, Чехії, Естонії, Литви, Латвії, Німеччини, Болгарії, Румунії, Франції та ін. для надання притулку нашим спортсменам."



Звіт Виконкому ФКУ


Серед важливих досягнень в роботі Виконавчого комітету:

- На початку рашиської агресії проти України організовано та здійснено супровід до кордону більш, ніж 120 спортсменів, тренерів та членів їх сімей з територій, де велись активні бойові дії (Миколаївська, Дніпропетровська, Київська, Одеська, Чернігівська). За домовленістю з національними федераціями таких країн, як Польща, Угорщина, Німеччина, Латвія, Литва цим спортсменам було забезпечені довготривалі умови життя та можливість тренуватись. 

- За домовленістю з національними федераціями Румунії, Болгарії забезпечено довготривалі, безоплатні умови проведення підготовки для національної збірної команди України (дорослі, молодь, юніори, тренери – більше 100 осіб). 

- За домовленістю з організаторами проведення офіційних міжнародних змагань у 2022 році (Кубки світу, чемпіонати світу тощо) національна збірна команда України або не сплачувала акредитацію, або сплачувала частково

- У 2021 році організовано та проведено 4 засідання Виконкому, у 2022 році – 22 (один за участю керівників обласних Федерацій-членів ФКУ), у 2023 році – 31 засідання (один за участю керівників обласних Федерацій-членів ФКУ) 

- Вперше з 2017 року Міністерством молоді та спорту України у 2023 році Федерації каное України було надано статус "НАЦІОНАЛЬНОЇ"

З повним текстом звіту можна ознайомитись за посиланням: zvit-vykonkomu.pdf



Звіт ревізійної комісії


Доповідь голови ревізійної комісії ґрунтувалась на перевірці фінансово-господарської діяльності ФКУ. Загалом було відзначено якісну роботу з фінансового документообігу.



Створення комітетів ФКУ


Одним з важливих питань Конференції було створення Комітету Атлетів ФКУ. Оскільки процес тягнувся близько 9-ти місяців з часу пропозиції створення подібного органу спортсменів, можна сказати, що "нарешті народили". Завдяки активній роботі одного з лідерів збірної команди України, олімпійця Павла Алтухова, було також затверджено Положення про Комітет Атлетів ФКУ. Тож тепер слово за спортсменами, щоб організувати правильну і продуктивну роботу комітету.


Також створено Комітет Суддів ФКУ та Комітет Мастерс ФКУ.



Про збірну команду України


Учасники Конференції розглянули Систему відбору до складу національної збірної команди України. На відеозв'язок навіть виходив головний тренер національної збірної з веслування на байдарках і каное Ігор Нагаєв, який довів думку Міністерства молоді та спорту з цього питання. Також обговорили рекомендацій ФКУ для Міністерства молоді та спорту України щодо порядку формування складу спортсменів штатної команди. 



На завершення


Робота Конференції тривала більше 8-ми годин. Всі заплановані питання порядку денного було обговорено, по деяких з них прийнято відповідні рішення.


Як сказав у своєму звіті президент ФКУ Ігор Слівінський: - ФКУ має ще багато завдань, які потрібно вирішувати. Це і безпечні місця для проведення національних змагань, і вдосконалення умов проведення таких змагань, в т.ч. умов роботи суддів, розробки програми "онлайн-заявки", активний пошук спонсорів та меценатів тощо. 


Та найголовніше завдання - зробити все можливе і неможливе, щоб не були допущені до міжнародних стартів спортсмени країн-агресорів, навіть в нейтральному статусі.


Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram