logo
Українська чоловіча естафета стала чемпіоном світу!

Українська чоловіча естафета стала чемпіоном світу!

Новини

23 July 2022 | 08:33

Правда завжди на стороні світла! Українці - чемпіони світу!


Насправді, наших каноїстів просто наздогнала заслужена нагорода. Історія така: у 2014-му році на Чемпіонаті світу українська команда - Юрій Чебан, Олександр Максимчук, Вадим Ціпан та Віталій Голюк - в естафеті С1 4х200м посіла 2-е місце, програвши тоді господарям змагань, збірній росії.


Пройшло вісім років і справедливість була відновлена. Через вживання допінгу російську команду дискваліфікували. Судовий процес трохи затягнувся і лише тепер було поставлено крапку у цьому питанні. 22 липня ц.р. ICF офіційно повідомила ФКУ про перерозподіл медалей деяким із наших спортсменів у зв’язку з допінговою санкцією, яка дискваліфікує російських спортсменів.


Тож, можемо констатувати факт: Юрій ЧЕБАН, Олександр МАКСИМЧУК, Вадим ЦІПАН та Віталій ГОЛЮК  – чемпіони світу 2014 року!


Вітаємо спортсменів та їх тренерів із здобуттям заслуженого титулу!


P.S. Як запевнила нас міжнародна федерація, золоті медалі будуть повернуті керівництву української федерації на черговому Конгресі ICF восени. Федерація каное України, в свою чергу, зможе вручити нагороди чемпіонам при першій нагоді.

Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram