logo
Затверджено склад Комітету атлетів ФКУ

Затверджено склад Комітету атлетів ФКУ

Новини

06 March 2024 | 13:55

Спортсмени обрали, а Виконком ФКУ затвердив склад та керівництво Комітету атлетів Федерації каное України.


Історія створення Комітету атлетів ФКУ


За всю історію свого існування Федерація каное України до сьогодні не мала колегіально-дорадчого органу спортсменів, на кшталт комітету чи комісії атлетів. На втілення ідеї створення теперішнього Комітету атлетів ФКУ пішло майже рік часу. 


Президент ФКУ Ігор Слівінський: "Насправді, ми почали говорити про створення Комітету атлетів десь в лютому минулого року. Саме "Комітету", згідно нашого Статуту ГС "Федерація каное України". Поки ми радились, як все організувати і готували Положення про діяльність Комітету, лідери сучасного українського веслування в березні місяці написали звернення до НОК України та до ФКУ щодо відсутності подібної структури в нашій організації. І ми створили такий комітет"


Вже на початку квітня 2023-го Виконком затвердив "ПОЛОЖЕННЯ про організацію та діяльність Комітету атлетів ГС «Федерація каное України" і закликав спортсменів організувати проведення зборів атлетів, на яких обрати керівні органи Комітету. Далі почались перипетії щодо організації діяльності та назви органу - "комісія" vs "комітет". 


Історія тягнулась близько 9-ти місяців, поки нарешті дійшли згоди і на Черговій Конференції ГС ФКУ (9.12.2023) створили Комітет атлетів та затвердили нове ПОЛОЖЕННЯ про організацію та діяльність Комітету атлетів Громадської спілки «Федерація каное України», яке було опрацьовано "завдяки активній роботі одного з лідерів збірної команди України, олімпійця Павла Алтухова"

 

Українські веслувальники обрали своїх представників до складу Комітету атлетів ФКУ.


Коментар віце-президента ФКУ Андрія Маслюка, який був відповідальним за організацію Комітету атлетів ФКУ: "Для прозорості відбору кандидатів до складу Комітету, в лютому місяці цього року було створено групу у Viber, куди включили всіх членів штатної національної збірної команди України з веслування на байдарках і каное (загалом 60 спортсменів). Далі ФКУ отримала заяви від охочих бути в складі Комітету атлетів ФКУ - шестеро веслувальників подали відповідні звернення".

 

25.02.24 відбулось голосування у групі Viber - більше 50-ти спортсменів взяли участь у виборах. За результатами голосування членами Комітету атлетів ФКУ було обрано: Павла Алтухова (13 голосів), Дмитра Янчука (10 голосів), Віталія Вергелеса (10 голосів), Марію Повх (7 голосів), Олену Циганкову (6 голосів). 


Згідно Положення про Комітет атлетів ФКУсклад Комітету затвердив Виконком ФКУ на своєму засіданні 27 лютого 2024 року. 


А. Маслюк, віце-президент ФКУ: "Протягом 10-ти днів від часу затвердження складу, члени Комітету атлетів ФКУ мають зібратись на своє перше засідання, де обрати керівництво Комітету, про що повідомити Виконком ФКУ". 


1-го березня обрані члени Комітету атлетів ФКУ провели своє перше засідання і обрали керівний склад. Головою Комітету атлетів Федерації каное України обрали Павла Алтухова, заступником - Дмитра Янчука, секретарем - Олену Циганкову. Протокол засідання


5-го березня на своєму черговому засіданні Виконком ФКУ затвердив керівний склад Комітету атлетів.


Таким чином, веслувальники матимуть змогу активно захищати інтереси атлетів в національній федерації та активно діяти на міжнародній арені. 

Бажаємо вдалої роботи!

Вітання іменинникамAssistance to Ukrainian Canoeing CommunityTest Реклама

Інформаційний бюлетень!

Підписуючись на розсилку, Ви забезпечуєте собі оперативне отримування найбільш важливої інформації, що розміщується на сайті.

facebookyoutubeinstagram